OVER ONSZELF

Sylvie en Nico openden hun winkel in Eeklo op 1 mei 1999. In geen tijd bouwde de al even eigenzinnige als sympathieke banketbakker uit Eeklo zijn bakkerij uit tot een bloeiende zaak. Met zin voor verfijning en afwerking bedenkt hij een assortiment aan producten waarvan de kwaliteit niet onopgemerkt blijft. Het radicaal kiezen voor alleen de beste grondstoffen maakt daarbij onverholen deel uit van zijn concept.

Sylvie en Nico


Al gauw vestigt Nico in het Meetjesland tot ver daarbuiten z'n reputatie van meester-banketbakker. Z'n echtgenote Sylvie van Mechelen werpt zich daarbij binnen de kortste keren op als sterkhouder in de winkel waar ze met de glimlach de bestellingen van haar klanten weet af te ronden. Samen hebben ze een schattige dochter Oona en twee flinke zonen Yaro en Zeno. Voetballen, hardlopen, fietsen, Nico en Sylvie zijn sportief aangelegd en laten zich, nog het liefst samen met de kinderen, graag opmerken in het Eeklose verenigingsleven.

Eeklo, Maldegem & Sint-Laureins

Voor hij aan z’n bakkerscarrîére begon, studeerde de Balgerhoekenaar nog een jaar voor industrieel ingenieur aan het CTL in Gent, maar bakken lag Nico beter. Hij schoolde zich om en werd één van de betere bakkers uit de TSIO.

In 2007 startten ze een tweede zaak in de Dorpsstraat 77 te Sint-Laureins en in 2011 namen ze de voormalige zaak Pierrot te Maldegem over, een derde Nicolas was geborenl

Patisserie Nicolas wint de prestigieuze Award van beste Eeklose ondernemer 2012

De uitreiking van de trofeeën hedendaags ondernemen (THEO’s) vond plaats op zaterdag 2 juni in het Cultuurcentrum De Herbakker. In zijn categorie moest Nico het opnemen tegen drie andere supergenomineerden; Mamix Foré -Forest+, Karen Van de Woestijne – Immo Van De Woestijne en Felix Verdegem – Cavalier.

HEEFT U EEN IDEE?  WIJ DENKEN GRAAG MET U MEE

Essential SSL